13 de des. 2007

La meva petita història d'Anglaterra

"I dius que els continentals no mesuren les coses en peus, colzes i nassos?"

Els anglesos són el resultat d'un creuament entre saxons, romans, normands, celtes, danesos i francesos que va tenir lloc en una freda illa atlàntica i que va sortir prou bé, ja que van inventar-se el parlamentarisme, la democràcia, la revolució industrial, la reina Victòria i l'imperialisme.

Tot plegat, sense haver de fer una revolució com a França, sino conservant sempre les seves peculiars tradicions de cavallers refinats: l'hora del te, la monarquia, l'amor pels animals (excepte les guilles i els humans), el sistema de mesures, la conducció per l'esquerra, l'alcoholisme extrem, la incapacitat per vestir-se decentment, la gastronomia horrible, el hooliganisme.... Els anglesos sempre van ser intrèpids viatgers i colonitzadors que durant segles van anar fugint del seu país fred i boirós per instal·lar-se a la pròspera Amèrica, a l'exòtica Austràlia o a la subjugada Índia, fins al punt que al país només hi han quedat els fracassats com l'Oliver Twist, o els més lletjos com la Camilla Parker o Mr. Bean.


Pocs pobles com l'anglès, dins aquest invent que es diu el Regne Unit, han aconseguit fites tan grans per a la humanitat. És probable que no ho haguessin aconseguit si no haguessin estat una mica cabrons en política internacional (la pèrfida Albion) i no haguessin anat pel món matant negres, indis i aborígens per contribuir al benestar de la seva indústria i la seva aristocràcia estirada i excèntrica. Això ha generat constants friccions amb altres preteses potències europees, com França, Holanda, Alemanya, Espanya o Catalunya, que, en una conspiració genial per venjar-se de totes les putades dels anglesos, han creat la comparació entre la discoteca sueca i l'anglesa. Déu guardi la Reina.

3 comentaris:

Jordi Calveras ha dit...

Genial, especialment el tros de la comparació amb Suècia. Potser si que allà només queden els fracassats. Pregunta: perquè a la pàgina web de la comparació, a la discoteca sueca només surten ties ? que són totes lesbianes o què ? si és així què hi fariem nosaltres allà ?

Lycaon ha dit...

Però tu hi volies veure tius? Doncs jo tampoc.

Suposo que representar una discoteca on totes les ties estan bones i ben vestides i no hi ha tius és per contrastar-ho encara més amb la discoteca anglesa.

Anònim ha dit...

Sí, jo també dic que boníssima la comparació de les dues discoteques (podies haver-ne inclòs una holandesa, també). Tal com comentàvem amb un company ahir les angleses són lletges a matar i als divuit anys moltes estan més que plenetes... Suposo que com han perdut la cuina autòctona es passen els dies menjant porqueria de les ex-colònies.

Per cert, el costum de prendre el te el va introduir al segle XVII una portuguesa, Maria de Bragança, esposa de Carles II. Els portuguesos eren els que tenien abans colònies a la Índia.