29 de jul. 2015

Eleccions Plebiscitàries a l'Aliança Rebel


En una galàxia molt llunyana, personalitats rellevants i representants dels diferents pobles expressen la seva opinió sobre les pròximes eleccions plebiscitàries a l'Aliança Rebel.

D'una banda, la candidatura Junts pel Sí diu que es tracta d'una oportunitat històrica, d'aquelles que només passen un cop cada mil anys, i que no es pot desaprofitar. Per primer cop tenim els plànols de l'Estrella de la Mort i sabem que té un punt feble. La candidatura és partidària d'enviar-hi un pilot a buscar l'escletxa i deixar-hi una bomba. D'altres pensen que destruir l'Estrella de la Mort és impossible i que cal estendre ponts de diàleg. Creuen que hi ha una tercera via entre intentar destruir l'Estrella de la Mort i rendir-se incondicionalment, i que és possible arribar a un acord perquè, a canvi de tornar-los els plànols, l'Aliança pugui aconseguir un tracte menys degradant: potser unes noves competències o una millora en el finançament.

Vegem el resultat de les entrevistes que el nostre diari ha realitzat avui a importants membres de la família rebel.


Pricesa Leia Organa.- «Jo aniré a la candidatura de Junts pel Sí, perquè sóc d'ERC i partidària d'alliberar-nos de l'Imperi Galàctic. En Luke, a més, és membre de l'Assemblea Nacional Rebel i simpatitza amb Convergència. Quina entesa podria tenir jo amb qui em va separar dels meus pares i va esborrar el meu planeta del mapa? De fet, si no ens han destruït encara, és perquè no han pogut. Si perdem aquestes eleccions, si ens rendim, ens perseguiran i ens abocaran a una llarga decadència. Serà la nostra fi. Destruir l'Estrella de la Mort és l'oportunitat més important que hem tingut mai a la vida de canviar les coses. És la nostra única esperança. Probablement no en tindrem cap altra»


Jar Jar Binks, President de Naboo.- «Jo aniré a la candidatura Aliança Sí que es pot. Entenem que el nom de la nostra candidatura pot induir a error, però el nostre missatge és molt clar: creiem que hi ha temes més importants que destruir l'Estrella de la Mort, com ara fer fora la presidenta Mon Mothma, és a dir, l'alternança tradicional de partits. Quan diem que sí que es pot, ens referim a que Mon Mothma no torni a ser presidenta, perquè ha fet retallades i té casos de corrupció al seu partit. Això per a nosaltres és l'autèntica revolució, el que ningú no ha fet mai abans, el canvi radical. Odiem tant Mon Mothma, que preferim desaprofitar qualsevol oportunitat històrica de canviar les coses i quedar-nos al costat de l'Emperador i la seva dictadura ancestral i corrupta. A més, destruir l'Estrella de la Mort és impossible. Caldrà negociar amb l'Imperi»


Han Solo.- «Jo no havia votat mai abans. De fet, la política se me'n fotia, perquè pensava que tots els polítics eren uns corruptes, tant uns com els altres. Però l'altre dia en Chewie em dir que s'havia fet de la CUP; me'n va explicar una mica el programa i em va convèncer. Per això votaré la CUP, que és partidària de destruir l'Estrella de la Mort i després unes quantes coses més. Fan la seva. Una mica com jo»

el retorno del jedi

Cap de Tribu Ewok.- «Nosaltres votarem Unió Democràtica, perquè som partidaris de la Revolució del Seny. Nosaltres som petits i una mica curts, i a més vivim al paleolític. Si l'Imperi vingués a la nostra lluna, ens trinxaria. Això no pot acabar bé, ens trinxaran! Per això som partidaris de la rebel·lió moderada i els ponts. Si tan sols reduïssin el número de planetes que destrueixen cada l'any, ja estaríem contents»


Tusken Raiders.- «El PP és a hores d'ara l'únic que ens pot salvar de l'abisme i la destrucció. Nosaltres sempre hem estat partidaris de Darth Vader i la seva política econòmica, que està a punt de treure'ns de la crisi, i també creiem en les lleis i la Constitució imperial, que ens hem donat entre tots. Com li va dir l'altre dia l'Emperador a la Presidenta Mon Mothma, no complir les lleis imperials no és una opció. Per a alguns sí, però per a ella no, haha. Volíem votar el PP, perquè som contraris a la Rebel·lió -tot i que en formem part-, però els de Ciutadans semblen més moderns i representen el mateix, així que probablement acabem votant Ciudadanos. Perquè som imperials, i vosaltres sereu imperials fins que us moriu, encara que no volgueu, i si no, mira què posa el teu DNI, haha. Ciutadans es preocuparà de les coses que realment interessen a la gent, i ja està bé de repartir carnets de bon rebel. Nosaltres som tan rebels com vosaltres»


C3PO & RD2D.- «Nosaltres votarem la candidatura Junts pel Sí, perquè no creiem que en un món ideal uns estiguin condemnats a viure sempre sota les lleis d'uns altres. Nosaltres, com a droids, sabem de què parlem. PP i Ciutadans plegats només tenen una alcaldia en tota l'Aliança Rebel, i en canvi el PP, amb el suport d'una gran majoria a l'Imperi, és qui decideix els diners que podem tenir (i, per tant, les retallades que hem de fer) i com ha de ser la nostra política educativa, les nostres lleis. Aquest és el sistema que preserva l'Estrella de la Mort. La nostra opinió no els ha importat mai. Es creuen que són els amos dels nostres planetes, ens insulten i a sobre ens diuen que som nosaltres els que els robem a ells.  L'únic amor que ens tenen és respecte als nostres diners. Som la seva colònia»



Jabba el Hutt.- «Si destruïm l'Estrella de la Mort, ens faran fora de la Federació Comercial, i això potser és mentida, però hauria de ser el més important ara mateix per als ciutadans, sobretot per a aquells que som grans empresaris i vivim alhora de les subvencions/concessions públiques de l'Imperi. Tota la culpa és del nacionalisme -el dels rebels, no el de l'Imperi, que no existeix-. Per tot plegat, em sumo entusiasta a la campanya de la por, com no podia ser altrament. Podria votar el PP, PSC, Unió o Ciutadans sense problemes, però crec que no tindran tantes opcions de paralitzar el «Procés». Així que impulsaré la candidatura Aliança Sí que es Pot amb la finalitat que tot continuï com sempre. L'Imperi, abans roig que trencat :)»

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ha, ha, molt ocurrents les teves comparacions, com sempre. A mi m'apuntes amb els robots, començo a estar tip de tenir apadrinats dos soldats de l'imperi!