5 de maig 2009

L'Apocalipsi Porquí

Les primeres víctimes innocents de la histèria apocalíptica

Estic decebut. Aquest no era el final que jo m'esperava.

La Grip Porquina és potser la forma d'apocalipsi més ridícula que ens podíem haver imaginat. Quan molts ens havíem fet il·lusions que arribaria l'holocaust zombie, la invasió extraterrestre o la fusió dels pols, apareix com a la gran amenaça de la humanitat un constipat que també pateixen els porcs. És que no ens mereixem una apocalipsi més digne?

Les administracions han decidit canviar el nom de Grip Porcina pel més neutre de Grip Nova, per salvar els interessos dels porcaters, suposo. Però a mi em sembla més entranyable el nom de Grip Porquina (com conill porquí), molts menys apocalíptic, que al·ludeix als nostres germans mamífers, també víctimes de la Grip abans que nosaltres. Perquè, de fet, la Grip Porquina és la darrera mutació moderna d'un virus que ja va originar el sub-tipus causant de l'anomenada Grip Espanyola de 1918-1919, una pandèmia infecciosa brutal que va liquidar entre 50 i 100 milions de persones en plena guerra mundial. El nom d'espanyola va venir pel ressò internacional que li va donar la premsa espanyola, que, en ser Espanya un país neutral durant la guerra, no patia la censura informativa dels països bel·ligerants. Llavors, els humans van encomanar aquesta malaltia als porcs i, quan es va erradicar entre la humanitat, ells van continuar infectats.

En canvi, no hi ha cap prova científica que els porcs puguin encomanar la Grip als humans, cosa que no ha impedit que països com Egipte hagin decidit fer un genocidi amb tots porcs del país (vegeu foto de dalt). Ja els hi val! Segur que feia temps que esperaven l'oportunitat per fer-ho.

La matança dels porcs a Egipte és només una mostra de les mesures absurdes i irracionals que poden adoptar-se en èpoques de terror. Només cal veure com la gent porta màscares per Barcelona, la prohibició d'importació de porcs d'Espanya que han fet alguns països (brutal!) o l'estigmatització que patirà Mèxic durant molts anys. Però, tranquils, que això no és res.... Els porcs només són les primeres víctimes innocents. Només caldrà esperar una mica i tornarem a cremar bruixes... Una mica de paciència i tornarem indefugiblement a l'època dels follets, les bruixes i la merda per sopar ("per cert, ahir vaig sopar merda, senyor").

Per si de cas, jo aniré a demanar-li una escopeta al meu tiet... Si van mal dades, busqueu-me al Corte Inglés...

"Ja podeu anar fent, humans, jo sempre sobrevisc a les vostres pandèmies, hahahaha!"

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Brillant, totalment brillant

Jose ha dit...

Molt bo!!
Hom té la sensació d'haver estat víctima d'una campanya sobreinformativa (no sé si existeix la paraula...).
Pel que fa al contagi, de porcs a humans, sembla ser que hauria de tenir lloc en unes situacions higièniques mol deteriorades... També comentaven que el contagi és relativament fàcil per un tema de compatibilitat entre ambdós organismes (fa un temps parlaven de porcs trangènics per facilitar trasplantaments per humans).
Però com tot, són coses que he sentit i llegit, i com que no puc presumir de criteri científic perquè no en tinc cap formació, no vull que ningú s'alarmi!!!

Per cert, m'agrada la frase final... i com que tot està relacionat: Escurçó negre -> porc negre -> pesta del porc negre -> pesta porquina negra... buf!!

Lycaon ha dit...

Gràcies pels vostres comentaris. Sobredimensió en la informació sobre la grip porquina? Marededéu, i tant! Si segur que s'ha mort més gent de la grip normal.

Pafiam ha dit...

Una animal no encomana res que no siguin paràsits. Jo estic per la teoria de creació artificial. (encara que potser no intervingui massa, et seguiré llegint)