24 d’oct. 2007
Els negres són menys intel·ligents?
Fa pocs dies els mitjans de comunicació es feien ressò de les declaracions de James Watson, descobridor de l'ADN i pare de la genètica moderna, el qual va afirmar que totes les proves apuntaven a que hi havia diferències substancials entre la intel·ligència dels blancs i la dels negres.
En una societat com la nostra, on la llibertat d'expressió sembla sovint una mera ficció il·lusòria, ha quedat demostrat novament que no es poden plantejar certs temes, si aquests queden fora de la bombolla de pensament únic, d'allò políticament correcte i d'allò que no és explícitament o implícitament censurat.
És evident que el políticament correcte no és per sí mateix dolent, ja que garanteix un determinat ordre social i una convivència que, altrament, serien complicades. Però desautoritzar taxativament determinats arguments científics basant-se en arguments d'ordre social em sembla comparable a quan l'Església volia que en Galileu reconegués públicament que era el Sol el que girava al voltant de la Terra, o a quan la Unió Soviètica va declarar oficalment que Déu no existia. Em sembla una falta de respecte a la ciència. Em sembla barrejar naps i cols. No hagués estat més fàcil escoltar els seus arguments i veure quines són les proves que té, abans de censurar-lo de mala manera i dir-li racista, nazi i beneit, com ja l'han qualificat? I si fos una mica veritat, el que diu? Suposo que, al capdavall, hom té por d'aquests arguments pel que han comportat en el passat i pel que, igualment, podrien comportar en un futur. Com sempre, la por com a motor social.
Etiquetes de comentaris:
ciència,
James Watson,
negres,
pensament únic,
políticament correcte,
racisme
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
3 comentaris:
Ui, no puc passar de comentar aquesta notícia. És cert que la dèria/necessitat/urgència/"el què diran"/etc. de ser políticament correctes pot condicionar-nos sempre la resposta davant de comentaris d'aquest tipus.
Per la meva banda, tot el que sigui crear un col·lectiu (digue'n persones de color, digues jugadors de futbol, digues polítics...) i posar-los etiquetes varies (que si llestos, que si vividors, que si fan molt, que si fan poc,...) a la llarga pot ser contrapruduent.
Només un comentari (bé, uns quants): Intel·ligent?? Què vol dir? Jo treia notes força bones, però no em considero més intel·ligent (hi ha gent que s'ha espavilat molt més que no pas jo a la vida, i potser no treien tant bones notes). Què és el que es prèn com a referència per avaluar la intel·ligència? Primer establim un marc de referència comú i llavors parlem-ne. I compte amb què la ciència és objectiva, que les persones no ho sóm i la ciència l'hem creada nosaltres!!
Només una cosa: si el sistema educatiu fos diferent i consistís en assignatures de dansa, interpretació de música, cant, conducció temeraria, llançament del què sigui, saber vestir a la moda, etc... en el meu cas hauria estat ferm candidat al fracàs escolar (segur!!!); bé, hauria estat bé una assignatura sobre Star Trek, si més no, el fracàs no hauria estat total.
Apa, siau
Cant i Star Trek? Jo tampoc hauria superat un batxillerat així.
Però la qüestió és que els mitjans han difós per sobre el que deia el Dr. Watson, sense dir què ha dit exactament.
Gràcies pel comentari, Jose, i records.
Publica un comentari a l'entrada