5 de març 2008

Jo vull treballar a "The Office"


Les millors sèries d'humor són britàniques (en podríem parlar durant hores...) i voldria parlar en aquest blog de les darreres que he descobert. Feia molt temps que no disfrutava tant. La primera d'elles és "The Office", un mockumentary (fals documental) sobre una oficina: el cap "enrotllat" que vol ser estimat pels treballadors, la secretària, el psicòleg, el noi jove, etc. Això no seria interessant si la sèrie no estigués ben feta, si el guió no fos genial i els actors no fossin extraordinaris. Aquí han arribat 2 de les versions de "The Office", l'original britànica, protagonitzada pel mateix creador de l'obra, Ricky Gervais, i l'americana, protagonitzada per l'actor còmic Steve Carell. Si no us han agradat mai merdes com "Friends" o "Salvados por la campana", és probable que us agradi "The Office".

L'altra sèrie també és de Ricky Gervais i es diu "Extras", la història d'un solter britànic que, als 42 anys, abandona la seva feina estable per llançar-se a perseguir el seu somni de ser actor. A cada capítol ens el trobarem disfressat de manera diferent com a extra en una obra, on sempre hi haurà una estrella convidada interpretant una paròdia de sí mateix. Fins ara he vist en Daniel Radcliffe (Harry Potter), Orlando Bloom (Legolas), Patrick Stewart (Star Treck, X-Men), la Kate Winslet (Titanic), entre d'altres.


Són sèries del 2001, 2004 i 2005, sèries boníssimes, amb gran èxit, un glop d'aigua fresca (o whisky "Chivas", segons com es miri), i, suposadament, també molt cares per a una televisió espanyola, però la Sexta està passant "The Office" americana el dimarts i "Extras" els dimecres. A quina hora? A 2/4 de 2 de la matinada fins a 2/4 de 3 !!! Són ben folls aquests sextans. Per sort, sempre ens queda internet i el DVD.