24 d’oct. 2008

Vaig sortir a patrullar en un vaixell de guerra...


...m'explico, és una història més llarga. Resulta que un dia, per pura casualitat, uns amics i jo vam conèixer un noi en una nit de festa a Barcelona.  Vam quedar amb ell un altre dia, i al cap d'unes setmanes, va trucar a en Pere per dir-li que ell era militar, que estava a l'Armada i que el proper dimecres era el Dia de la Marina, de manera que els membres de la tripulació dels vaixells podien convidar amics per celebrar-ho. Ens va convidar al vaixell on servia, una Patrullera militar amb seu al port de Barcelona. Com que tant en Pere com jo no tenim horaris laborals, vam decidir anar-hi.

Dimecres a les 9 del matí feia un ploure a Barcelona com si fóssim al Carib! El dia era gris, el mar estava agitat, però allà ens trobàvem els membres de la tripulació, familiars i amics, a bord de la Patrullera. El que no sabíem era que el nostre amic era el comandant del vaixell. Vam quedar parats! Tots l'havien de creure i demostrar-li l'obediència marcial pròpia del ram. Tots es tractaven de vostè entre ells, amb formes anquilosades, però necessàries ("Don José, póngalo ahí", "permiso para abandonar la nave"). 

Van ser molt amables amb els convidats i, tot i que feia mal temps, vam sortir a navegar. En tot moment, vam ser objecte de gran amabilitat i atenció i, al final, ens van oferir un piscolabis i ens van regalar un diploma de "bautismo de mar". M'hauria agradat que m'haguessin deixat pilotar el vaixell o disparar l'enorme metralleta de guerra, però això ja és somiar truites, el meu esport favorit. Em conformo amb saber que algú, a pocs metres de l'estàtua de Colom, al Mediterrani, vetlla permanentment per la nostra seguretat. Qui sap qui ens pot voler atacar? Un monstre marí emergit d'ignorats abismes marins (Cthulhu al Mediterrani?)? Els magrebins? La pèrfida Albion? Cal estar a l'aguait.

10 d’oct. 2008

El mètode Putin per aprendre Judo

L' ex-president, ara primer ministre i encara "Home fort" de Rússia, Vladimir Putin, presenta el dia del seu aniversari un video per ensenyar judo

Atenció al video, el vestit negre de ninja que porta el governant rus amb l'estàtua del mestre Jigoro Kano al fons.




Antic espiacoronel del KGB, Putin va rebre una completa formació en arts marcials i és cinturó negre de judo. Quan la URSS es va desintegrar, va passar una mala època en què es va plantejar fins i tot fer de taxista. Però, gràcies a Ieltsin, va poder iniciar una carrera política fulgurant que el va portar a la presidència. Fa uns mesos ja ens va sorprendre en unes vacances a Sibèria, pescant i muntant a cavall sense camisa, lluint un tors musculat i viril. Més tard, a l'agost, Putin, durant una viatge a Orient, va salvar la vida a un grup de periodistes, disparant un dard tranquil·litzant a un tigre que els amenaçava. Ara, Putin ens demostra que els ensenyaments dels grans mestres japonesos i campions mundials de Judo poden servir per millorar com a persona i progressar com a país. Putin és, sens dubte, el millor que li ha passat a Rússia des de temps immemorials.

No m'imagino el president Montilla presentant un video de capoeira o qualsevol altra cosa. És difícil que puguis ensenyar res quan no saps fer res.

3 d’oct. 2008

Adéu Oficina Ponti

"Fins una altra, companya" (la foto es pot veure a la web d'Oficina Ponti)

Els meus caps sabien que estava molt incòmode i que fins i tot anava a processos de selecció per a altres empreses. El meu ambient laboral i la meva feina eren cada cop pitjor. És una història molt llarga, però només diré que una companya no em parlava i encara no sé perquè. Em va començar a agafar mania, cada cop més. No és còmode que passi cada dia per allà i et tracti com un gos, com si no existissis, i que només esperi que facis alguna cosa per acusar-te cridant com una histèrica. Els meus caps sabien que me'n volia anar i que, tard o d'hora, els plegaria. Per això, després de parlar-ne, hem convingut que el millor tant per a l'empresa com per a mi seria la fi de la relació laboral.

Poques coses tan bones com aquesta m'han passat en els darrers temps.

Les coses no passen perquè sí. Fa uns dies vaig dir als meus amics "tant de bo que em fotin fora". Déu m'ha escoltat.

S'obre un nou camí, un nou horitzó...